Категория: Успешни истории от клиенти Автор:

Планета-98 ЕООД – село Поликраище, област Велико Търново, обща обработваема площ: 3 500 дка, Николай Нешев

Започнахме работа с НИК Агро Сървис ООД през 2012-2013 стопанска година с почвено пробовземане, анализ и препоръки за хранене на културите върху цялата площ на стопанството. По-късно, пак в тяхната лаборатория, направихме анализите на почвени проби, които се изискват по Мярка 214.

В началото на 2014 г. подложихме на детайлно пробовземане почвата в блокове, засети с царевица. По време на вегетацията на царевицата взехме контролни проби от почвата и от растенията. Целта ни беше да установим, на какво се дължи по-слабото развитие в някои зони на масива.

Както преди, така и сега, ние изпълнихме препоръките за хранене, които ни изготвиха съобразно получените резултати. Подобрихме досегашната ни технология като взехме под наем наземна техника, с която успяхме да напръскаме царевицата по-късно през нейното развитие. За разлика от предходните години, този път осигурихме на културата онези елементи, за чиито недостиг узнахме от анализа на листата.

Отговорът на растенията беше положителен: петната от слаби растения се проявиха по-слабо, а реколтата като цяло беше много добра.

Предстои да извършваме нови контролни анализи на проби от почвата и от растенията. Искаме да коригираме програмата за хранене съобразно актуалните резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Copyright © 2015 nik-agroservice.com